Ana Sayfa‎ > ‎06 - Restoran‎ > ‎

Restoran Çeşni İşlemleri

Restoran Modülü içerisinden tanımlanan Menü içerisindeki ürünlerin çeşitleri, çeşni ve içerik değişikliğini, bu değişikliklerden oluşan fiyat farklarını siparişe ve adisyona yansıması için kullanılmaktadır. 

Bu işlemleri yapabilmek için ilk olarak tanımlamalarını sırasında, menü de yer alacak ve TİCARİ MAL olarak geçen ürünlerin yanı sıra HAM MADDE olarak tanımlaması yapılarak, yan ürünler ve bunların fiyatları tanımlanır.


Bunun haricinde, Çeşni Listesi'nde yer alıp da stoklarda tanımlanmayacak olan, içerik çeşitleri veya menü ürünü içindeki ana malzemelerden biri olup da müşterinin içerisinden çıkarılmasını istediği malzemeler söz konusu olacaktır. Bu işlemleri, daha rahat ve hızlı bir şekilde rutinden siparişe geçebilmek için Sipariş Notu Listesi'nden tanımlanmaktadır. 


Stoktan tanımladığınız Ham madde ürünün tanımlaması için, Sipariş Notu bilgilerini girilir. Akabinde Stok Listesi içerisinden hangi Ticari Malın ek malzeme olarak kullanılacaksa o stok kodu girilerek iki kart birbirine bağlanır. Sonra hangi menülerde kullanılacağı seçilir. Genel yetkilendirme için varsa Grup Kodu ve Özel Kodları seçilir. Son olarak tanımladığınız ürünü kendi stok kartı ile bağlayıp varsa fiyat farkı için stok kartında tanımlı fiyatlarından biri seçilip, sarf miktarı da tanımlanarak işlem kaydedilir.


Eğer menü ürünün sadece çeşidini,çeşnisini veya notunu girmek için stok tanımlamadan direk Sipariş Listesi içinden tanımlama da yapabilirsiniz. Bu nokta, sadece bilgilerini ve etki alanlarını doldurmanız yeterli olacaktır.



Tanımlama işlemlerini bitirdikten sonra, tekrar Restoran Satış Ekranı'na geri dönerek, satışlarınız sırasında seçeceğiniz içeceğin şeftali mi limon aromalı mı olacağına, yiyecek grubundaki bol malzemeli (salata, pizza vs) gibi ürünlerde neler olup neler olmaması gerektiğini çok rahatlıkla yönetebilirsiniz. Bunu da içeceğinizi seçin, sonra sol alttaki ÇEŞNİ/NOT butonuna tıklayıp çıkan ekrandan seçim yapın.


Yiyeceklerden ister ekstra fiyat farkı olan olmayan malzemelerinin bilgisini içeren listeden malzeme ekleyin.


Ya da seçilen ürünü oluşturan malzemeler listesinden istenilmeyeni çıkarın.